46-300 Borki Wielkie
ul. Młyńska 8
21.04.2023 r. w ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia oraz Dnia Służby Zdrowia uczniowie klasy III wraz z wychowawczynią Dorotą Nowak postanowili wykonać zdrowe i smaczne potrawy, w skład których będą wchodziły: różnego rodzaju ryby, biały ser, kiszony ogórek, jajko na twardo, szczypiorek.
„Gotowaniu” uczniów przyglądały się panie kucharki. Stwierdziły, że dzieci wspaniale przygotowały się do pracy, sprawnie wykonują wszystkie czynności poprawnie posługując się przyborami i posiadają talent kulinarny. Gotowe potrawy maluchy ustawiły na tzw. szwedzkim stole, żeby wszyscy mieli możliwość zobaczenia i skosztowania wszystkich potraw. Na degustację potraw zostali zaproszeni goście: pani dyrektor Anna Meryk oraz pielęgniarka szkolna pani Anna Tiffert, a także panie nauczycielki i panie kucharki. Przed skosztowaniem past i sałatek dzieci dzieliły się informacjami nt. przepisu, z którego wykonały swoją potrawę. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni, że z ryb można wykonać tyle różnych potraw. Wiele osób skorzystało z przepisów zaproponowanych przez dzieci.
Wszystkim bardzo smakowało,
a pani Dorota była baaardzo dumna ze swoich dzieci !
46-300 Borki Wielkie
ul. Młyńska 8