Warsztaty kulinarne klasy III - projekt ''Senior - Junior Caritas''
Dnia 21 października 2024 r. uczniowie klasy III w ramach projektu: „Senior – Junior Caritas” zorganizowali warsztaty kulinarne pod tytułem „Mleko i jego przetwory”. Do uczestnictwa w warsztatach zaprosili Seniorów. Spotkanie rozpoczęła i gości przywitała Dyrektor Szkoły Anna Meryk. Do przygotowania potraw dzieci wybrały masło, twaróg, jogurt naturalny, warzywa i owoce. W pracy uczniom chętnie pomagały babcie, udzielając cennych rad i wskazówek. Dzięki ich pomocy i zaangażowaniu uczniowie stworzyli niesamowite przysmaki. Po pracy wszyscy uprzątnęli stanowiska i nakryli oraz udekorowali stół biesiadny. Na stole pojawiły się kanapki z pastami twarogowymi ze szczypiorkiem, rzodkiewką i konfiturą z truskawek. Nie zabrakło też deski serów, koreczków z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi oraz tortilli z twarożkiem i warzywami. Następnie wspólnie z zaproszonymi gośćmi dzieci miały przyjemność skosztować tego, co same zrobiły. Wszystkie dania były przepyszne. Po zakończonym spotkaniu warsztatowym dzieci doszły do wniosku, że gotowanie to ciekawa przygoda i sposób na wspólne spędzanie czasu z rodziną.